KAYSERİ / MELİKGAZİ - Ahmet Somdaş İlkokulu

Hayırseverimiz

20-03-2024AHMET SOMDAŞ KİMDİR?

Kayseri'nin Deliklitaş Mahallesi’nde 31 Aralık 1947 tarihinde dünyaya geldi. Mehmet Bey ve Lütfiye Hanım'ın üç çocuğunun ortancası olarak hayata gözlerini açtı. İlk ve ortaokul yıllarının ardından Kayseri Akşam Lisesine devam etti.

Ticaret serüvenine 1963 yılında, henüz 16 yaşındayken, saat ve gözlük ticaretiyle başlayan Somdaş, 30 yıl boyunca Kayseri'nin Düvenönü bölgesinde ticaretle uğraştı. 1991 yılında İstanbul'a adım atan Ahmet Somdaş; gözlük, inşaat ve nihayetinde turizm sektöründe başarıyla iş hayatını sürdürdü. Bu süreçte dünyaya gelen iki çocuğuyla aile bağlarını güçlendirirken iş dünyasında da önemli başarılar elde etti.

Ahmet Bey'in ticarî başarıları sadece iş dünyasında değil, aynı zamanda devletin ilgili kurumları tarafından da takdirle karşılandı. Vergi Dairesi ve Turizm Bakanlığı tarafından çeşitli dönemlerde ödüllerle onurlandırılan Ahmet Bey, iş ahlakına verdiği değerle tanınıyor.

Ahmet Somdaş, sosyal hayatta da aktif bir rol oynamaktan geri durmadı. İstanbul Kayserililer Derneği ve çeşitli musiki derneklerine üye olarak kültürel etkinliklere katkı sağladı ve sosyal çevresini genişletti.

Ahmet Bey'in kişisel ilgi alanları arasında kitap okumak, ney üflemek, tambur çalmak, müzik dinlemek, seyahat etmek, bağ ve bahçe işleriyle uğraşmak yer alıyor.

Ahmet Somdaş, geçmişteki başarıları ve aktif yaşam tarzıyla hem iş dünyasında hem de sosyal çevresinde sevgi ve saygıyla anılan hayırsever bir iş insanıdır.

Yayın: 20.03.2024 - Güncelleme: 20.03.2024 10:12 - Görüntülenme: 80